Mit tehetsz még, hogy azonnal jobban érezd magad?

Minden gondolat egy érzelmet indít el benned, amit kisugárzol magadból.
Még ha nem is tudsz róla, de állandóan, a nap 24 órájában, minden nap ez történik.  Abból tudod meg, hogy milyen rezgéseket bocsátasz ki az Univerzum felé, hogy hogyan érzed magad.
Ez a Te iránytűd.
És az Univerzum olyan eseményeket, helyzeteket, körülményeket, embereket, dolgokat fog számodra hozni, ami azt az érzést adják neked, amit kisugárzol magadból.
Ha jól érzed magad, akkor jó dolgok fognak történni veled.

A tudatalattiban az évek során rengeteg program, hit vésődött be. Hogy ezek milyen programok, pozitív vagy negatív, azt abból tudod, hogy a jelenlegi helyzeted, kapcsolataid, életed milyen, mennyire vagy elégedett. Ha nem olyanok a körülményeid, amilyennek szeretnéd, akkor bizony vannak benned olyan negatív idegpályák, negatív programok, negatív hitek, blokkok, amik akadályoznak abban, hogy elérd a céljaidat, vágyaidat.

Ahhoz, hogy ezeket a programokat, negatív hitrendszereket, blokkokat, amiket az életed folyamán szedtél össze, át tud írni a tudatalattidban, ahhoz erőfeszítésre lesz szükség.

Az erőfeszítés abból áll, hogy minden nap, hétről hétre kitartóan csinálod a tudatalattid átprogramozását.

Az ELME TRÉNER szoftver hatékonyan segít ebben.

Be kell iktatni az életedbe új szokásokat. Hisz, ha változást akarsz az életedben, változtatnod kell a gondolkodás módodon, szokásaidon. Nem gondolkozhatsz és nem hihetsz ugyanúgy, ahogy eddig tetted. Az elején ez biztos nehezedre fog ez esni, de a kezdeti sikerek láttán, már örömmel fogod csinálni.

Ezek a módszerek azonnal, radikálisan megváltoztatják a rossz érzéseidet..

Mit tehetsz, hogy azonnal jobban érezd magad?

Sétálj naponta ½ -1 órát úgy, hogy a messzi, távoli dolgokat nézd. A jó levegő, oxigén, napsütés, a séta természetes mozgása és az, hogy a távoli dolgokat nézed ezek nagyon sok, jó érzést váltanak ki belőled. A gyaloglás remek stressz oldó és a depresszió ellen is kiváló “orvosság”.

 

 

 

Hallgasd a kedvenc zenédet. Az, hogy a zene befolyásolja a lélek állapotát, korántsem új keletű felfedezés. Az ókor bölcsei nagyon jól ismerték a különböző zenék lélekre gyakorolt hatásait. A zene segíthet a mindennapi küzdelmek okozta izgalom, idegesség lecsendesítésében, de megkönnyíti-e stresszel teli események átvészelését is.

 

 

 


Énekelj.
A zuhany alatt, egyedül, kórusban… az éneklés mindenekelőtt örömet okoz, ráadásul igen jó élettani hatásai vannak!

 

 

 

Ölelj meg valakit. Ölelés hatására a szervezet oxitocin hormont termel, ami csökkenti a vérnyomást, a stresszt és a szorongást, és még a memóriát is javítja. Ám fontos, hogy az ölelés pozitív legyen, udvariasságból való ölelés esetén nem működik. Kutatások szerint napi húsz másodperc elég lenne az ölelésből, és így egészségesebb, boldogabb emberek lehetnénk. Az ölelés ugyanis csökkenti a félelmeket, a szorongást, megnyugtat, és a magányosság érzését. Más pozitív hatása, hogy önbizalmat erősíthetünk vele, mivel ha valaki megölel, azzal azt üzeni nekünk: úgy fogad el, ahogy vagyunk.

 

Nevess, minél jobban nevetsz annál jobban érzed magad / olvass vicces könyveket, néz komikus filmeket / Pszichológusok, pszichiáterek régóta sikerrel alkalmazzák gyógyító eszközként a tudatos mosolyt a testi-lelki jóllét, az általános közérzet javítása céljából. Azt vallják ugyanis, hogy a mosoly bevált terápiás eszköz, a nevetés pedig kimondottan „gyógyszer”, amihez ingyen bárki hozzájuthat. Egy gyerek 400 alkalommal mosolyog, nevet naponta, egy felnőtt pedig mindössze 15-ször. Miért? Hiszen nem kell hozzá különleges élmény, érdemes nevetni csupán a jobb közérzetért, negatív érzelmeink, a stressz csökkenéséért. Nevetéshiányban szenvedünk, holott orvosilag igazolhatóan jót tesz nekünk a nevetés.

Dr. Bagdy Emőke – A nevetés fontosságáról

Kolozsvári Marianna: Nevesse ki magát a stresszből a nevető jóga segítségével!

Ha nem tudsz nevetni, akkor mosolyogj. Próbálj meg egész nap mosolyogni. A kutatások kimutatták, hogy a mosolygás stresszes időszakban segít csökkenteni a szervezet stresszre adott válaszának intenzitását, függetlenül attól, hogy az illető valóban boldognak érzi-e magát. Ha legközelebb bármilyen stresszes szituációba kerülsz, próbáld meg tartani a mosolyodat egy percig.

 

Masszíroztasd meg magad. A masszázsterápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását.

 

Járj szaunázni. Egészségmegőrző hatása mellett frissitőleg, nyugtatólag hat, megújítja a testet és a lelket egyaránt.  A szaunázás az általános jó közérzet, a teljes testi és lelki harmónia egyik alapvető eszköze. A szaunázás – amellett, hogy hozzátartozik az egészséges életmódhoz – kiváló levezetése lehet egy fárasztó, stresszel teli napnak. A szaunázás erőteljesen oldja a stresszt, csökkenti a szorongást és az agresszivitást. A pszichére igen pozitív hatással van, mivel a szabályszerű szaunázás erősen megnöveli a teljesítőképességet, ami önmagában is örömet okoz az embernek.

Ha van háziállatod, játssz vele. Háziállat, mint stresszoldó, 15-30 perc időtöltés a társaságában enyhíti a szorongást és feloldja a stresszt.  A házi kedvencünkkel eltöltött idő alatt testünk változáson megy keresztül, ami befolyásolja a hangulatunkat. A kortizol “stresszhormon” szintje csökken, és szerotonin termelődik, ami jótékonyan hat a hangulatra és az érzelmekre.

 

 

Alkoss valamit a kezeiddel. pl: főzz, fessél, ültess el valamit a kertedben, csinálj valami kézműves dolgot, játssz hangszeren.

 

 

 

Táncolj, egyszerűen otthon kezdj el táncolni. Testi feszültségeket tudatosítja és feloldja. Kiegyensúlyozottságot, örömöt, szabadság érzetet ad. Oldja a napi felgyülemlett feszültségeket, a stresszt. Erőt ad, életenergiával tölt fel.

 

 

További stresszoldó technikák, meditációk, videók a blog oldalunkon: Elme Tréner Blog

Stresszoldó ételek

Csokoládé, azon belül is az étcsokoládé, mert sok antioxidáns található benne.
Legalább 70% feletti kakaó tartalmú legyen, de csak mértékkel fogyasszuk.

Csonthéjas gyümölcsök közül érdemes kipróbálni a mandulát, diót, mert csökkenti a test kortizolszintjét.

Narancs napi fogyasztása szintén segít a stressz csökkentésében.

Áfonya tele van antioxidánsokkal és C-vitaminna

Kivi magas C-vitamint tartalma miatt, ugyancsak visszafogja a stresszhormon szintjét.

A zöld leveles zöldségek folsavban gazdag, így serkenti a szerotonin- és a dopamin termelésünket is. Ezek pedig boldogsághormonok.

Víz A napi folyadék bevitelére is figyelni kell, hisz a kiszáradás is okozhat stresszt.