Szoftverhez videós segédletek:

Üzenetek beállítása

Beállítások

Aktuális kód beillesztése

Letöltési és használati útmutató

Az útmutatót részletesen és aprólékosan írom le, hogy mindazok, akik kevésbé értenek a számítógéphez és szeretnék használni a szoftvert, le tudják tölteni a gépre. Ha ezek ellenére sem boldogulnak, kérjenek segítséget a gyerektől, unokáktól.

1. Kattints a letöltés menüpontra

2. Mielőtt a letöltésre kattintanál, olvasd el a felhasználói licenc szerződést

3. A letöltés gombra kattintva megjelenik egy felugró ablak.
A “fájl mentése” legyen kijelölve, majd az “ok” gombra kattintás

4. A következő felugró panel segítségével kijelölheted a gépeden a helyet, hova mentse.
Én az “asztal”-t javaslom, ott mindig szem előtt lesz. Kattints az “asztal”feliratra, majd a “mentés” -re.

5. Keresd meg az “Elme Trener zip” fájlt

6. Fájl kicsomagolása
Jobb egérgomb katt. majd a felugró ablakban kattints a “kicsomagolás ide” feliratra.

7. Keresd meg az “Elme Trener” mappát

8. Nyisd meg a mappát
Az Elme Tréner / ” alkalmazás ” / sort válaszd ki, majd dupla klikk

9. Egy figyelmeztetéssel találkozhatsz, hogy: ” egy fel nem ismert alkalmazás futtatása meg lett akadályozva.” Itt dönthetsz úgy, hogy nem használod a szoftvert és az oké gombra kattintva, nem fog elindulni a szoftver.
Ha a ” további információra ” kattintasz, akkor ott is van lehetőséged a visszalépésre / futtatás mellőzése / vagy elindítod a szoftvert a ” futtatás mindenképpen”-re kattintva.

10. Ha a “futtatás mindenképpen” feliratra kattintasz, akkor a szoftver készen áll a beállításra.
A szoftver fő oldala. A szoftver működéséhez mindig aktuális kódra lesz szükséged. Az aktuális kód mellett a weboldal linkjére kattintva, a kódot tartalmazó oldalra visz. A weboldalról kimásolod, az “aktuális kód” helyére bemásolod, majd a küldés gombra kattintva, felugrik egy ablak, mely jelzi, hogy a kód elfogadva. / A szoftver működéséhez szükséges aktuális kód minden nap ÉJFÉLKOR LEJÁR és az új, aktuális kód ezen az oldalon lesz elérhető. A szoftver egy felugró panelban jelzi neked, amikor lejárt a kód. /

Videós segítség az aktiváláshoz

A ” tálcán ” a számítógéped alján ez az ikon jelenik meg, míg a szoftverből nem lépsz ki:

Ha a kis ikonra rákattintasz, a szoftver megnyílik és tudsz állítani, változtatni benne.

Üzenetek menüpont

Itt láthatóak a különböző kategóriák:

 • saját üzenetek írása
 • pénz, anyagi bőség, karrier
 • egészség
 • énkép
 • tanulás, fejlődés

A saját megerősítések oldalával találkozol legelőször. Itt előre beírt példát látsz, hogy hol és hogyan fognak megjelenni az általad írt megerősítéseid. Ezt úgy tudod kitörölni /és többet nem fog megjelenni / hogy a kis kockába kattints bele / ezzel kijelölöd / majd kattints a lent található ” kiválasztott üzenetek ” gombra.  A következő oldalon megjelennek a kiválasztott üzenetek, kattints újra a kockába, majd a ” kiválasztott üzenetek törlése ” gombra. Most, ha a baloldali menüben újra rákattintasz az ” Üzenetek ” -re, akkor már nem lesz ott a példa üzenet. Saját megerősítés írásához kattints bele a hosszú téglalap elejére és írd bele, amit szeretnél. Majd az ” üzenet hozzáadása ” gombra kattintva, megjelenik a megerősítésed. Válaszd ki, azaz pipáld ki a négyzetet, majd alul az ” üzenetek mentése ” gombra kattintva készen ez a megerősítés, és ha elindítod a programot, ez az üzenet fel fog villanni. 
Természetesen lehet több megerősítést is írni.

Videós segítség az üzenetek beállításhoz, saját üzenetek írásához

Ha a ” pénz, anyagi bőség, karrier ” vagy ” egészség ” stb. fülre kattintasz, ott előre megírt megerősítéseket találsz különböző fő és alkategóriákra bontva. Érdemes időt szánni arra, hogy végig nézed őket. Amelyik megerősítés számodra megfelelő, azt pipáld be, majd alul az ” üzenetek mentése ” gombra kattintva elmented. Ellenőrizni tudod, hogy milyen üzeneteket mentettél el, ha alul rákattintasz a ” kiválasztott üzenetek ” menüpontra. Megjelennek mindazok amiket kiválasztottál és az általad írt megerősítések is.
Van rá lehetőséged, hogy töröld azt, amelyiket mégsem szeretnéd futtatni. Pipa a kockába, majd a ” kiválasztott üzenetek törlése ” . A megmaradt megerősítéseket pipáld ki vagy kattints az ” összes kiválaszt  ” gombra. Ezzel meg is volnánk, a pozitív megerősítések futtatása készen áll.
Fontos.
Mivel ugyanazon szavak, kifejezések, mondatok eltérő érzelmeket válthatnak ki másokban és mást benned, az élettapasztalatoktól függően, ezért a mások által megírt, megfogalmazott pozitív kijelentés, lehet, hogy számodra nem lesz hatékony. Ezért mi csak néhány „mintát” adunk a különböző kategóriákban, amiket használhatsz, ha magadnak érzed, jó érzéseket okoz és hinni is tudsz benne. Ugyanakkor az a leghatékonyabb, amikor Te, saját magad fogalmazod meg azt, amit szeretnél elérni.

Beállítások menüpont

 • betű típus, méret, szöveg színe beállítható
  FONTOS: Nem minden betűtípust támogat a szoftver, ha hibaüzenetet ír ki az előnézeti ablakra kattintva, akkor válasz másik betűtípust. Én az ” arial ” típust használom, azt támogatja.

  Így néz ki egy hiba üzenet / a betű típuson kívül még okozhat hibát a nem megfelelő kép formátum /

 • ” előnézet ” -re kattintva láthatod, a szín beállításodat. Itt nem a kiválasztott üzeneteid jelennek meg, hanem    ” előnézeti szöveg ” felirat. Itt csak a szín kombinációt tudod leellenőrizni.
 • a  felugró ablak háttere lehet egyszínű vagy lentebb háttérképet is lehet betenni /” háttérkép használata “- pipa a kockába és a tallózásra kattintva a gépeden lévő képeid közül tudsz választani. Elfogadott kép formátumok:  png, jpg
 •  háttér átlátszóságot is lehet állítani / kivéve, ha képet használsz, a képet nem tudja átlátszóvá tenni /
 • ” lépésköz ” – mennyi idő múlva jelenjen meg a megerősítésed / tudod módosítani, ha belekattintasz /
 • ” ablak láthatóság ideje ” , azaz a felugró ablak mennyi ideig látszódjon / ez is módosítható, ha belekattintasz /
 • ” üzenetek véletlenszerűen ” ha ezt bepipálod, akkor a kijelölt üzeneteid nem sorban fognak felvillanni.
 •  háttérképet is választhatsz. Pipa a négyzetbe, majd a gépeden lévő képek közül tudsz feltölteni háttérképet. Ha nem teszel be képet, akkor azt a színkombinációt fogja a szoftver használni, amit fentebb állítottál be. / ” betűszín, háttérszín ” /

 • ” átméretezés és pozíció ” rákattintva, felugrik egy ablak.  Majd a felugró ablak átméretezését és pozicionálásának lehetőségét ajánlja fel. Az egérrel tudod az ablak méretét változtatni, illetve, oda tudod húzni az ablakot, ahol szeretnéd, hogy a gépeden megjelenjen a felugró üzeneted. Ha beállítottad, akkor a mentés gombra kattintva elmentetted a beállítást.
 •  A legvégén, amikor mindent beállítottál kattint a ” mentés ” gombra.

Videós segítség a beállításokhoz

Fontos
Minden alkalommal, amikor elindítod a szoftvert, /az aktuális kódot bemásoltad a szoftverbe /úgy állítsd be a felugró ablak láthatósági idejét, / pl: 3000ms -re / hogy szabad szemmel is el tud őket olvasni. Így le tudod ellenőrizni , hogy azok a megerősítéseid jelennek meg, amiket kijelöltél illetve, hogy a felugró panel mérete megfelelő-e az üzeneteidnek. Csak a szoftver működése közben tudod ezt megtenni. Ha valamit változtatni akarsz, akkor a ” stop ” gombra kattintva leállítod a szoftvert, majd a ” beállítások ” menüben elvégzed a módosításokat. Ha minden jó, akkor átállíthatod a felugró ablak láthatósági idejét.

A GYIK menüpontban bővebben is olvashatsz a megerősítésekkel kapcsolatban.